top of page
Ruth Yosef_5sv (kopia).jpg

OM TÔSSA LEGAL

Ruth Yosef är grundare av Tôssa Legal Group AB med visionen att vara möjliggörare av kundens affärer.

Ruth är utbildad jurist och ekonom (Jur.kand. & Civ.ek.) från Lunds universitet och har varit yrkesverksam i flera branscher däribland inom finansindustrin och energisektorn. Vidare har hon en djup och bred erfarenhet av många tyngre positioner, inklusive ledande roller, däribland Head of Compliance, Compliance Officer, Chefsjurist, Bolagsjurist, Finansinspektör och Senior rådgivare. Ruth har närmast unik bakgrund genom sin erfarenhet av så väl myndighetssfären (Finansinspektionen, Skatteverket och Kronofogdemyndigheten) som näringslivet, i banker, fondbolag, börser, energisektorn m.m. tillsammans med de både operativa och strategiska roller hon har haft.

 

Som person är Ruth en mycket driven och målorienterad person med en stor portion entusiasm och arbetsglädje, och med gedigen erfarenhet av att arbeta både operativt (nära verksamheten) och strategiskt (mot ledning och styrelse) samt även i projektform.

ssa Legal Group AB är ett Stockholmsbaserat bolag som erbjuder en rad olika tjänster till både etablerade finansiella - och icke finansiella företag, men även bolag inom innovation så som fintech och techbolag. Våra tjänster kan erbjudas både i form av interimslösningar, outsourcad tjänst och som specifika ad-hoc konsulttjänster. Dessutom skräddarsyr vi med god precision utbildningar efter specifika önskemål. 

Vi erbjuder kvalificerad hjälp inom finansiell juridik, näringsjuridik, så som bolagsrätt, avtalsrätt, strategisk juridik, penningtvätt, administrativ juridik samt personuppgiftslagen (GDPR). Klicka HÄR för att läsa mer kring erbjuden tjänsteflora. 

STYRELSE

Skärmavbild 2019-12-12 kl. 16.07.41.png

STYRELSEORDFÖRANDE

TORBJÖRN WIKLAND

Torbjörn arbetar idag som Riskhanteringskonsult, och har en lång och bred erfarenhet från bland annat Riksrevisionsverket och Regeringskansliet. Han har författat böcker inom ämbetet och föreläst flitigt och framgångsrikt, bl.a på executive nivå på Handelshögskolan, samt översatt COSO Frameworks till svenska. 

Skärmavbild 2019-12-12 kl. 16.17.28.png

STYRELSELEDAMOT

LENA LERNERUD

Lena har under sin yrkeskarriär, som innefattar över 25 år inom den finansiella sektorn, arbetat bland annat som Senior business analyst på Nasdaq, och som konsult för flertalet konsultbyråer. Idag är hon verksam inom Länsförsäkringar och jobbar där med bank- och värdepappers-juridik. 

Ruth-Yosef_5sv(1).png

STYRELSELEDAMOT

RUTH YOSEF

Ruth är operativ grundare av Tôssa Legal Group AB och har med sina dubbla examina inom juridik och ekonomi många tunga operativa och strategiska roller i bagaget, från såväl myndighetssfären, ex. Finansinspektionen och Skattemyndigheten, såväl som från näringslivet.

bottom of page